papei_snd

Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ)

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διάλεξη κ. Ηρακλή Προκοπάκη

Τα μέλη της κοινότητας του Δι-Ιδρυματικού Προγράμματος MSc in Marine Science and Technology Management – ΔΠΜΣ Διοίκηση στη Ναυτική Επιστήμη και Τεχνολογία του University of Piraeus  και της Hellenic Naval Academy είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Παρασκευή 26 Μαϊου διάλεξη του κ. Ηρακλή Προκοπάκη, Senior Vice President & Chief Operating Officer της ναυτιλιακής εταιρείας Danaos Shipping  με θέμα «Η εξέλιξη της ναυλαγοράς και των ναύλων στις τακτικές γραμμές και η εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομίας». H διάλεξη πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τροπαίων της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων με τη συμμετοχή της Διοίκησης της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, του Κοσμήτορα και καθηγητών της ΣΝΔ και του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Η συμμετοχή φοιτητών/τριών, αποφοίτων αλλά και  διδασκόντων ήταν μεγάλη και οι ερωτήσεις που ακολούθησαν έδωσαν αφορμή για πλούσιο διάλογο των συμμετεχόντων/χουσών με τον ομιλητή σε θέματα που αφορούσαν τη ναυτιλία τακτικών γραμμών, τον ανταγωνισμό, τις στρατηγικές των επιχειρήσεων καθώς και τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τις επιδράσεις που αναμένεται να έχουν στην ναυτιλία.

Ιδιαίτερη στιγμή της διάλεξης ήταν η αναφορά σστην ανταρσία του αντιτορπιλικού “Βέλος”, τον Μάιο του 1973, στο οποίο υπηρετούσε ως σημαιοφόρος ο κ. Ηρακλής Προκοπάκης αλλά και στο Κίνημα του Πολεμικού Ναυτικού ενάντια στη δικτατορία.

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ακολουθήστε μας